Algemene voorwaarden

Algemeen.
Bij het boeken van een fotoreportage met Celien Arts Fotografie ga je automatisch akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.
De fotografe behoudt het recht informatie op de website wat betreft tarieven en afspraken te allen tijde aan te passen.

Voor de fotoreportage.
De fotoreportage staat vast zodra de boekingsbevestiging digitaal verstuurd is naar de klant.

Annuleren van een fotoreportage na de definitieve reservering is alleen toegestaan met een geldige reden. Zonder geldige reden (deze wordt door Celien Arts Fotografie beoordeeld) ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Voor annulering zonder geldige reden worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  • Tussen twee weken en 24 uur voor de reportage wordt 50% in rekening gebracht.
  • Binnen 24 uur of korter voor de reportage wordt 100% in rekening gebracht.

De betaling van deze factuur dient binnen veertien dagen plaats te vinden.

Voor de fotoreportage wordt een afspraak gemaakt die voor de fotografe en de klant beiden schikt. Als er sprake is van een buitenreportage, mag in geval van slechte weersvoorspellingen (bijvoorbeeld regen, hagel, onweer, zeer donkere lucht) de fotoreportage worden verplaatst door de fotografe of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoreportage besloten.

Zoals jullie op mijn website kunnen zien, fotografeer ik ook geboortes. Deze gaan altijd voor. Als wij een reportage gepland hebben staan, kan het gebeuren dat ik word weggeroepen voor een geboorte. In overleg zullen wij onze reportage dan verplaatsten. Ook als ik een nacht heb overgeslagen door een geboorte, zullen de reportages voor de volgende ochtend niet doorgaan.

Tijdens de fotoreportage.
Celien Arts Fotografie stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. Denk aan kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden etc.

Als je tijdens een reportage ergens ontevreden over bent, dien je dit op dat moment aan te geven. Op deze manier kan er wat met de klacht gedaan worden. Klachten over de reportage die na de tijd binnenkomen, kunnen niet in behandeling worden genomen.

Celien Arts Fotografie is aansprakelijk voor schade die de fotografe zelf aanricht. Celien Arts Fotografie is niet aansprakelijk voor schade die aangericht wordt op eigendommen van de fotografe door de klant of door een kind van de klant. De klant dient de schade die wordt aangericht op de eigendommen van de fotografe te vergoeden aan Celien Arts Fotografie.

Onder de 10 kilometer worden geen reiskosten gerekend. Boven de 10 kilometer reken ik €0,25 per kilometer. Dit wordt berekend vanaf mijn adres in Ulft.

Na de fotoreportage.
Betaling van de fotoreportage gebeurt nadat de reportage heeft plaatsgevonden. De factuur wordt na het maken van de foto’s digitaal verzonden. Deze dient binnen 14 dagen betaald te zijn, tenzij anders afgesproken. De foto’s worden pas verstuurd als de factuur voldaan is. Omdat ik gebruik maak van de Kleine Ondernemingsregeling reken ik geen btw.

Foto’s, bewerking en levering.
Het auteursrecht van de foto’s ligt te allen tijde bij Celien Arts Fotografie. Celien Arts is te allen tijde eigenaar van de foto’s. Het zelf bewerken van de foto’s van Celien Arts Fotografie is dan ook niet toegestaan. Filters, bijsnijden en het logo weghalen zijn niet toegestaan. Het is voor de ontvanger niet toegestaan om foto’s door te geven aan andere (commerciële) bedrijven zonder toestemming van de fotografe. Vermeld of tag altijd Celien Arts Fotografie.

Celien Arts Fotografie levert geen onbewerkte foto’s. De foto’s van de reportage worden binnen 4 weken na de reportage op klein formaat en met logo op een persoonlijke webgalerij (Pixieset) gezet. Zodra de foto’s klaar zijn, ontvang je een mail met daarin een link naar deze galerij. (Deze foto’s mogen niet op Facebook o.i.d. geplaatst worden en zijn enkel bedoeld om een keuze uit te maken.) Vanuit hier kan er een keuze van vijftien foto’s gemaakt worden uit de foto’s. Deze worden dan in hoge resolutie, zonder logo, in JPEG toegestuurd. Meer foto’s kunnen worden bijgekocht voor €10 per foto.

De kleurweergave van het beeldscherm van Celien Arts Fotografie is bepalend. Het kan voorkomen dat de kleuren op een ander scherm afwijken. Celien Arts Fotografie is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen bij fotoafdrukken.

Privacy en persoonsgegevens.
Celien Arts Fotografie zal nooit zonder toestemming van de klant de foto’s gebruiken.

Voor meer informatie over privacy en verwerking van persoonsgegevens verwijs ik je door naar de privacyverklaring zoals op mijn website beschreven staat.

Tijdens de fotoreportage krijg je een toestemmingsformulier waarop je je wensen wat betreft gebruik van de foto’s kunt aangeven. Om nieuwe klanten te bereiken en te enthousiasmeren, vind ik het leuk om foto’s te mogen gebruiken. Denk hieraan bij het invullen van het formulier. Dit formulier neem ik na de reportage terug mee naar huis. Nooit zal ik foto’s gebruiken zonder toestemming. Terugkomen op dit besluit kan en mag altijd, mail dan naar info@celienartsfotografie.nl 

Bij het boeken van een fotoreportage met Celien Arts Fotografie ga je automatisch akkoord met bovenstaande algemene voorwaarden.